Korku ve bilim kurgu bir arada: Hayat (Life - 2017) - Film Avcısı

Film Avcısı

Film eleştirisi ve yorumu, sinema, dizi ve film haberleri blogu.

7 Aralık 2017 Perşembe

Korku ve bilim kurgu bir arada: Hayat (Life - 2017)


Yönetmen: Daniel Espinosa
Oyuncular: Jake Gyllenhaal
Rebecca Ferguson
Ryan Reynolds
Hiroyuki Sanada
Ariyon Bakare
Olga Dihovichnaya
Tür: Bilim Kurgu, Gerilim, Korku
Yapım: ABD - 2017
Puan: 7

Uzay ile ilgili filmleri çok severim. Ancak bu film sadece uzay konulu bir bilim kurgu filmi değildir. Ayrıca korku unsurunun da ağır bastığı, gerilimin zaman zaman zirveye çıktığı ve şiddet içeren görüntülerin de olduğu bir filmdir. Genelde korku filmlerini sevmem ancak bu filmi soluğumu tutarak izledim.

Hayat (Life - 2017), Uluslararası Uzay İstasyonu’nda altı kişilik ekibin normal görevlerini sürdürmesi ile başlıyor. Farklı ülkelerden astronotlar, Mars’tan gelen bir uzay aracını bekliyor. Bu araç ise Mars’tan altığı toprak örneğini getiriyor.

Bu Mars örneğinde yapılan incelemede tek hücreli bir canlı bulunur. Bu Dünya için büyük bir buluştur. İlk defa Dünya dışında yaşam olduğunu gösteren büyük bir keşiftir. Haber kısa sürede Dünya ile paylaşılır ve hatta bir okul öğrencilerinin bu canlıya isim vermesine de izin verilir. Bu canlıya Calvin ismi verilir.

Calvin kısa sürede büyür ancak uzay istasyonunda yaşanan bir kaza sonucu bu Marslı yaratık hareketsiz kalır. Onu uyandırmak için ise elektrik şoku verilir. İşte bu olaydan sonra bu yaratığın sanılandan daha zeki, güçlü ve saldırgan olduğunu öğrenirler. Artık Calvin herkesin sevineceği bir keşif değil, Uluslararası Uzay İstasyonu ekibinin yaşamını tehlikeye atan “alien” tarzı bir yaratık olmuştur.

Şimdi asıl konu bu yaratığın uzay istasyonunda yok edilmesi, astronotların yaşam mücadelesi ve bu canlının asla Dünya’ya ulaşmamasıdır. Çünkü belki de Mars’ta yaşamın tükenmesine sebep olan da bu yaratıktır.

Hayat (Life - 2017), konusunu da anlatırken belirttiğim gibi “alien” tarzı bir korku ve gerilim filmidir ancak bilim kurgu öğeleri de ağır basıyor. Bilim kurgunun, korku ve gerilimle bir araya geldiği bir film isteyenler için tavsiye edebileceğim bir film.

Bu arada filmin IMDb ve Rotten Tomatoes puanlarını beklediğimden daha düşük buldum. IMDb’de filmin puanı 6.6. Rotten Tomatoes’tan eleştirmenlerden yüzde 67 ile “taze” (fresh) notu alırken, puanı da 5.9.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder