En iyi komedi dizisi: The Big Bang Theory (2007 - …) - Film Avcısı

Film Avcısı

Film eleştirisi ve yorumu, sinema, dizi ve film haberleri blogu.

29 Mart 2018 Perşembe

En iyi komedi dizisi: The Big Bang Theory (2007 - …)


Yazanlar: Chuck Lorre, Bill Prady
Başrol: Johnny Galecki
Jim Parsons
Kaley Cuoco
Simon Helberg
Kunal Nayyar
Melissa Rauch
Mayim Bialik
Kevin Sussman
Tür: Kodemi
Yapım: ABD - 2007 - …
Puan: 10

Bazı diziler vardır, moraliniz ne olursa olsun sizi mutlaka güldürür ve zor anlarınızda size birkaç dakikalık güldürü molası yaşatır. Birkaç dakika diyorum çünkü dizinin her bir bölümü sadece 20 dakika. Tabii sadece bir kitaptan çıkarılan 100 bölümlük ve her bölümü iki saati aşan Türk dizileri izlemeye bağımlısıysanız, bu dizi sizi kesmez.

The Big Bang Theory (2007 - …) benim en sevdiğim ve 2010 yılından bu yana izlediğim bir dizi. Komedi türü bir dizi ve diğerlerini bilmeden iddia edebilirim ki şu an devam eden en iyi komedi dizisidir. Dizi başlangıçta dört bilim adamı arkadaş ve sarışın komşuları ile başlamıştı. Şimdi yeni karakterler, evlenenlerle birlikte geniş bir arkadaş grubu oldu.

Dizi başladığında ana karakterler şunlardı: Leonard Hofstadter ve Sheldon Cooper, her ikisi de Caltech’de fizikçi olarak çalışıyor. Bu iki zeki ama bir o kadar da sosyal olarak garip olan ikilinin dairesini karşısına Penny taşınır. Penny, oyuncu olma hayalleri olan ama bir restoranda garson olarak çalışan güzel, çekici bir kadın. Leonard ve Sheldon’un bir de garip davranışları ile dikkat çeken iki arkadaşı var. Biri uzay mühendisi Howard Wolowitz, diğeri ise Hint asıllı astrofizisist Raj Koothrappali.

Dizinin şu an 11. Sezonu devam ediyor ve 12. Sezonunun da şimdiden çekileceği kesinleşmiş. Zaten 11 yıldır devam etmesi, altığı onlarca ödül de nasıl bir dizi olduğunu ortaya koyuyor.

The Big Bang Theory’den (2007 - …) bahsetmişken, dizinin en dikkat çeken karakteri Sheldon Cooper ve performansı ile adından söz ettiren oyuncu Jim Parsons’tan da bahsetmek gerekiyor. En başta şunu söyleyelim. Bu karakter o kadar dikkat çekti ve sevildi ki sadece Sheldon’un çocukluğuna odaklanan yeni bir dizi ortaya çıktı: Young Sheldon (TV Series 2017 - … ).

Sheldon Cooper, zeki olduğu kadar bir o kadar da garip ve bu gariplikleri dolayısıyla izleyiciyi güldüren bir karakter. Ne tür garip davranışları var diye sorarsanız, ne tür yok ki diye cevap veririm. En basitleri yaşadığı evde kendi oturma yeri var. Asla kimsenin oturmasına izin vermez. Bu huysuzlukları ve gariplerine arkadaşları da boyun eğmek zorundadır. Onu susturmanın, çekilir yapmanın tek yolu da budur. Zaten bu gariplikler de saymakla bitmez, birkaçını aşağıda kendiniz izleyin.

Öte yandan bence diziyi herkes sevmeyebilir. Çünkü esprileri belli bir seviyenin üzerinde. Bir de İngilizce bilmezseniz ve Türkçe altyazı ile izlerseniz aynı zevki, anlamı ve espriyi tam olarak yakalayamayabilirsiniz. Ama yine de hiç izlemediyseniz, reklamları ile birlikte 3 saati aşan Türk dizilerinin 20 dakikalık reklam aralarının birinde bu dizinin bir bölümünü deneyebilirsiniz.

6 yorum:

  1. En sevdiğim dizilerden biri.Favori karakterim tabi ki Sheldon. Young Sheldon dizisine de bayıldım :))

    YanıtlaSil
  2. Big Bang'i ben de çok seviyorum. Son bölümüne kadar izledim, yeni bölümler çıktığı sürece izleyeceğim ama ilk sezonları özlüyorum. O zamanlar daha komik geliyordu. Son sezonlarında eskisi kadar gülmüyorum. Yine de kendini izletiyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Benim de bazen oturup baştan izleyesin geliyor.

      Sil
  3. tabikideee bayılırııım :)

    YanıtlaSil